Thailand 2022

Thailand 2022

Thailand ligt in het hart van de ASEAN-regio en heeft daarmee een strategische geografische ligging. Thailand maakt deel uit van de ASEAN Free Trade Area, een overeenkomst die lokale handel en productie ondersteunt maar ook de economische integratie met internationale bondgenoten vergemakkelijkt. Met een op export georiënteerde economie is Thailand dan ook de tweede economie van Zuid-Oost Azië. Nederland is een belangrijke handelspartner voor Thailand, jaarlijks exporteert Nederland voor ruim één miljard aan goederen naar het land. Thailand maakt ook deel uit van de ‘Regional Comprehensive Economic Partnership’ (RCEP), dat is gebouwd op de bestaande ASEAN+1 FTAs om economische banden te versterken en handels- en investering-gerelateerde activiteiten te versterken, en om bij te dragen aan het minimaliseren van ontwikkelingsachterstanden tussen de deelnemende landen. RCEP heeft het potentieel om aanzienlijke kansen te bieden aan Nederlandse bedrijven in de Oost-Aziatische regio, aangezien de 16 deelnemende landen bijna de helft van de wereldbevolking uitmaken, bijdragen aan ongeveer 30 procent van het wereldwijde BBP en meer dan een kwart van de wereldwijde export.

Thailand biedt volop kansen in verschillende sectoren voor Nederlandse ondernemers. Op het gebied van kennis en technologie kunnen Nederlandse bedrijven en kennisinstituten een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkelingen. Verder heeft het land meer dan 10.000 voedsel bewerkende bedrijven, die innovatie en creativiteit nodig hebben. Ook heeft Thailand te maken gehad met grote uitdagingen op het gebied van watermanagement. De Thaise overheid moedigt niet alleen binnenlandse, maar ook buitenlandse bedrijven aan om mee te werken aan nieuwe waterprojecten. Ook duurzaamheid is een belangrijk aspect in Thailand’s National Strategy Plan. Het land is daarom ook volop op zoek naar initiatieven voor een betere circulaire economie.

Bent u geïnteresseerd in het benutten van de vele kansen die de Thaise markt te bieden heeft? Door middel van op maat gemaakt onderzoek en meer dan 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf in Thailand in kaart brengen.

Voor meer informatie over IBR en zakendoen in Maleisië of Thailand, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info