Soorten onderzoek

IBR levert maatwerk. Aan de hand van vraagstukken die intern liggen bij uw organisatie werken wij een onderzoeksvoorstel uit. Hierin staat de doelstelling van uw organisatie in het land van bestemming altijd centraal.

De prijs voor een onderzoek bij IBR Vietnam, Indonesië en de Filipijnen is: €8900,- (excl. BTW)

Deze prijs contracteert twee zorgvuldig geselecteerde studenten van de faculteit van Economics and Business van de Rijksuniversiteit Groningen en één student van een gerenommeerde lokale universiteit. Deze studenten zullen 3 maanden, 20 uur per week, besteden aan het desk-research voordat zij uw vragen vijf weken lang, fulltime, in Vietnam, Indonesië en de Filipijnen gaan onderzoeken.

Het is ook mogelijk om een gezamenlijk onderzoek uit te voeren waardoor u en uw partners de kosten van een onderzoek van IBR delen. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

In het verleden hebben we onder andere de volgende onderzoeken succesvol uitgevoerd:

 

Algemene Marktanalyse

Dit type onderzoek wordt gebruikt om de algemene aantrekkelijkheid van een markt te definiëren. Is deze markt interessant voor uw organisatie? Daarnaast wordt er gekeken naar trends voor de komende jaren binnen de markt.

 

Klanttevredenheidonderzoek

Een klanttevredenheidonderzoek laten uitvoeren door een externe partij kan leiden tot nieuwe inzichten waarmee u uw positie op de markt kan versterken. Hoe kan ik mijn product en service richting klanten verbeteren? Onze studenten hebben zowel praktijk als theorie vakken gevolgd waarin klanttevredenheidonderzoeken uitgebreid aan bod zijn gekomen.

 

Market entry analyse

Dit type onderzoek wordt vaak uitgevoerd voor bedrijven die nog niet aanwezig zijn in een bepaald land of markt. Een uitgebreide ‘entry strategy’ wordt ontwikkeld waarin de uitdagingen en bedreigingen voor uw bedrijf in een bepaalde markt in kaart worden gebracht.

 

Haalbaarheidsonderzoek

International Business Research kan voor uw bedrijf een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren wanneer u al een idee heeft hoe u de markt wil betreden. IBR kan voor u uitzoeken hoe rendabel en realiseerbaar dat idee is. Dit kan variëren van de haalbaarheid van bijvoorbeeld een leidende positie in de markt, tot een onderzoek naar uitbreiding naar een andere regio of wellicht de realisatie van een samenwerking met een specifieke partner.

 

Supply chain onderzoek

Dit type onderzoek refereert naar vraagstukken die zich bezig houden met het product van begin tot eind. Deze vraagstukken kunnen geheel aan uw vraagstuk worden aangepast; van een nationale tot een internationale supply chain tot een upstream of downstream focus. IBR kan uw mogelijkheden onderzoeken voor een efficiënte supply chain, geheel in het land van bestemming maar ook import mogelijkheden van gedeelten van het productieproces.

 

Wij komen graag in contact met u om, geheel vrijblijvend, de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken!

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info