Referenties

Stork Thermeq B.V.

Gerhard Muggen - International Marketing & Sales Manager

De proactieve aanpak, de flexibele houding en het professionele onderzoek van de studenten werden binnen ons bedrijf enorm gewaardeerd. Het rapport was erg nuttig en gecombineerd met onze ervaring hebben wij het gebruikt om de Indiase markt te betreden en om te kijken hoe we ons bedrijf gaan ontwikkelen in deze sector.

Kleyn International

Paul J. Overakker - former CEO

De studenten hebben erg vakkundig de kansen onderzocht voor export van gebruikte bedrijfsvoertuigen naar Brazilië. Als resultaat van dit onderzoek kan Kleyn zijn marktleiderschap versterken als onafhankelijk verkoper in de handel van gebruikte bedrijfsvoertuigen.

FMO

Bas Rekvelt - Senior Investment Officer Syndications

Het onderzoek wat in 2010 in Vietnam is uitgevoerd heeft FMO waardevol advies gegeven die wij zullen gebruiken om FMO’s invloed te vergroten in de banksector in Vietnam. De studenten waren erg professioneel, toegewijd en goed voorbereid en de samenwerking was erg prettig.

Akzo Nobel

Cees Schut - Senior Sales Manager Export

Op verschillende momenten heeft IBR bewezen dat het onderzoek wat uitgevoerd was voor ons bedrijf erg gedetailleerd was en van hoge standaard. Elk onderzoeksrapport heeft ons geholpen om belangrijke beslissingen te maken om een markt wel of niet te betreden. De studenten zijn altijd erg gefocused en sommigen hebben zelfs hun eerste baan bij AkzoNobel eraan overgehouden.

EA Broekema

J. Huisman – General Director

IBR heeft zich gefocust op de karakteristieken van de sector agricultuur in Argentinië en Brazilië en heeft ons waardevolle informatie gegeven over de transportbandenmarkt in deze landen, wat ons heeft geholpen in onze groeistrategie. Het was een groot genoegen om samen te werken met deze erg enthousiaste studenten. Ze waren erg goed voorbereid en erg toegewijd aan hun taak.

MeetIn B.V.

Drs. D.T. Aleven – Director

In 2007 heeft Meetin een handelsmissie georganiseerd naar Brazilië voor Nederlandse bedrijven in de pluimveesector. IBR heeft een perfecte studie gedaan naar de kansen voor Nederlandse bedrijven in de Braziliaanse markt. Verder hebben zij in Brazilië ons bedrijf voorgesteld aan belangrijke en relevante contacten en instituten. Het werk van de studenten was van hoge kwaliteit, ze konden goed onafhankelijk te werk gaan en hadden een hoog gevoel van verantwoordelijkheid om het beste resultaat af te leveren.

 

RUG

Dr. Janny C. Hoekstra – Associate Professor

Hoog in het IBR-vaandel staat het leveren van kwaliteit aan de opdrachtgevers. Dit wordt op een aantal manieren gewaarborgd, waarvan ik er hier twee noem:
  • Geïnteresseerde studenten doorlopen een uitgebreide selectieprocedure, waarbij ook nadrukkelijk hun onderzoekvaardigheden worden getoetst.
  • Elk project wordt begeleid door twee bevlogen docenten met een groot kwaliteitsbewustzijn.

Ik ben inmiddels zes keer zo’n bevlogen IBR-docent geweest, dit jaar ga ik voor de zevende keer mee. Ik heb elke keer enorm genoten van de uitdagingen die gepaard gaan met het doen van onderzoek in een emerging economy, van de inhoudelijke discussies, en van de intensieve samenwerking met de groep studenten. Ik hoop nog vaak een IBR-project te mogen begeleiden!


Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info