Vietnam gaat door met de economische integratie

vrijdag, 27 januari 2017

Met de Verenigde Staten die zich terugtrekken uit de TPP, zal Vietnam zijn hervormings inspanningen blijven voortzetten om te voldoen aan de verplichtingen die voortkomen uit bestaande en toekomstige vrijhandelsovereenkomsten, dit blijkt uit een interview met de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vietnam beschouwt haar deelname aan de TPP en vrijhandelsovereenkomsten (FTA's) als onderdeel van de uitvoering van haar beleid gericht op actieve en uitgebreide economische integratie, zegt woordvoerder Le Hai Binh van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Economie van Zuid-Afrika klaar om te groeien en verwacht een stabiele rente in 2017

donderdag, 26 januari 2017

De economie van Zuid-Afrika zal een impuls krijgen van de hogere grondstofprijzen, positieve inflatievooruitzichten en er wordt een goed regenseizoen voorspeld voor de landbouw. Dit bleek uit de opiniepeiling van Reuters van afgelopen donderdag. De 27 economen voorspellen een groei in Zuid-Afrika van 1,1% dit jaar, naar 1,6% volgend jaar. De South African Reserve Bank (SARB) schat een uitbreiding van het GDP van 0,4% afgelopen jaar.

Business Rapport: Snelle groei Zuid-Afrikaanse economie

dinsdag, 17 januari 2017

Johannesburg – Men verwacht dat de Zuid-Afrikaanse economie dit jaar zal verbeteren. Het bewijs dat de economie aan het opleven is, is geleverd in het tweede kwart van 2016. Het basisscenario voor de economie indiceert dat de economische groei minimaal zal verdrievoudigen met een verwacht groeipercentage van 0,4% per jaar.

AfDB wijdt 74,9 miljoen USD aan wegverbinding tussen Mozambique en Tanzania

vrijdag, 16 december 2016

Op vrijdag 9 december 2016 heeft de raad van bestuur van de African Development Bank Group (AfDB) een subsidie van 71,8 miljoen USD en een lening van 3,1 miljoen USD toegekend aan de regering van Mozambique voor de constructie van een 70km lange geasfalteerde weg in het noorden van Mozambique, om zo de verbinding met buurland Tanzania te verbeteren.

Stijgende vraag naar energie in Vietnam roept op tot investeerders in waterkracht

woensdag, 14 december 2016

Surender Singh, oprichter en co-chief executive officer van Nexif Energy, een Zuidoost-Aziatische onafhankelijke elektriciteitsproducent, verklaarde dat hydro-elektrische energie een van de meest economische bronnen van energie in Vietnam is. Hij verklaarde dit nadat Nexif Energy onlangs aankondigde te investeren in het Coc San Hydropower project, Vietnam’s eerste foreign investment hydropower plant onder 30 megawatts.

Marktonderzoek subsidie voor Friese bedrijven

woensdag, 23 november 2016

Sinds kort stimuleert de provincie Friesland internationaal ondernemen door middel van een subsidieregeling. Gedeputeerde Staten stellen € 1,8 miljoen beschikbaar voor internationale marktontwikkelingsactiviteiten en marktverkenningsactiviteiten.

Nederland financiert water project in Mozambique

donderdag, 17 november 2016

De Nederlandse overheid zal 13,5 miljoen euro investeren in twee water toevoer projecten in Mozambique, aldus het op dinsdag in Maputo getekende contract volgens bronnen van het Mozambikaanse AIM.

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Mexico: 
050 - 363 4212

IBR Indonesië: 
050 - 363 7395 

Meer contact info