Business Rapport: Snelle groei Zuid-Afrikaanse economie

dinsdag, 17 januari 2017

Johannesburg – Men verwacht dat de Zuid-Afrikaanse economie dit jaar zal verbeteren. Het bewijs dat de economie aan het opleven is, is geleverd in het tweede kwart van 2016. Het basisscenario voor de economie indiceert dat de economische groei minimaal zal verdrievoudigen met een verwacht groeipercentage van 0,4% per jaar.

AfDB wijdt 74,9 miljoen USD aan wegverbinding tussen Mozambique en Tanzania

vrijdag, 16 december 2016

Op vrijdag 9 december 2016 heeft de raad van bestuur van de African Development Bank Group (AfDB) een subsidie van 71,8 miljoen USD en een lening van 3,1 miljoen USD toegekend aan de regering van Mozambique voor de constructie van een 70km lange geasfalteerde weg in het noorden van Mozambique, om zo de verbinding met buurland Tanzania te verbeteren.

Stijgende vraag naar energie in Vietnam roept op tot investeerders in waterkracht

woensdag, 14 december 2016

Surender Singh, oprichter en co-chief executive officer van Nexif Energy, een Zuidoost-Aziatische onafhankelijke elektriciteitsproducent, verklaarde dat hydro-elektrische energie een van de meest economische bronnen van energie in Vietnam is. Hij verklaarde dit nadat Nexif Energy onlangs aankondigde te investeren in het Coc San Hydropower project, Vietnam’s eerste foreign investment hydropower plant onder 30 megawatts.

Marktonderzoek subsidie voor Friese bedrijven

woensdag, 23 november 2016

Sinds kort stimuleert de provincie Friesland internationaal ondernemen door middel van een subsidieregeling. Gedeputeerde Staten stellen € 1,8 miljoen beschikbaar voor internationale marktontwikkelingsactiviteiten en marktverkenningsactiviteiten.

Nederland financiert water project in Mozambique

donderdag, 17 november 2016

De Nederlandse overheid zal 13,5 miljoen euro investeren in twee water toevoer projecten in Mozambique, aldus het op dinsdag in Maputo getekende contract volgens bronnen van het Mozambikaanse AIM.

Indonesië en Vietnam geïnteresseerd in zonne-energie

dinsdag, 08 november 2016

Indonesië, en Vietnam willen net zoals Thailand zich beide inzetten voor zonne-energie in Zuidoost-Azië. Doormiddel van het promoten van groene energie willen ze vervuiling tegen gaan.Landen over heel de wereld staan onder toenemende druk om de CO2 uitstoot te verminderen in sectoren zoals energiecentrales vanwege het historische klimaatakkoord Parijs van vorig jaar.

Zuid-Afrika stijgt in de Global Competitiveness Ranking

vrijdag, 04 november 2016

Zuid-Afrika is één plaats gestegen op de global competitiveness rankings, met grote verbeteringen in haar business efficieny klimaat, aldus het Institute for Management Development (IMD) World Competitiveness Yearbook dat in 2016 verscheen.

Tropische stormen beschermen delta's in Vietnam

dinsdag, 01 november 2016

De tropische stormen die in aantal en kracht snel toenemen, kennen een positieve keerzijde. Wind en regen voeren zo veel sediment aan dat die in delta's een beschermende laag vormen tegen het stijgende zeeniveau.

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Mexico: 
050 - 363 4212

IBR Indonesië: 
050 - 363 7395 

Meer contact info