Mexico 2019

Mexico 2019

Mexico vormt een natuurlijke brug tussen Noord, Centraal en Zuid Amerika. Dit geeft het land een strategische positie op zowel economisch als politiek gebied. Mexico is op dit moment de tweede grootste economie in Latijns Amerika, en het produceert en exporteert hetzelfde aantal goederen als de rest van Latijns Amerika gecombineerd. Deze economie heeft een grote afzetmarket van ruim 128 miljoen inwoners. Met een groot aantal vrije handelsovereenkomsten is dit land ontwikkeld tot een internationale handelsmarkt. De recente politieke hervormingen en economische ontwikkelingen bieden oneindige mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. De links-nationalistische president Obrador was met een meerderheid gekozen en zorgt voor veel ophef op politiek en economisch vlak. Hij belooft corruptie uit te roeien en Mexico meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk van de noorderburen te maken. Over de toekomst van het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA bestaat momenteel grote onzekerheid. Het uiteenvallen of afslanken van dit verdrag zou kansen bieden voor Nederlandse ondernemers in Mexico. Daarom is dit hèt moment om uit te breiden naar Mexico.

Mexico bestaat uit 32 deelstaten met elk hun eigen mogelijkheden in verschillende sectoren. Door sterke prestaties en investeringen in de productie- en dienstensector zal de Mexicaanse economie jaarlijks constant doorgroeien met 2.7% BBP gemiddeld. Kansrijke sectoren rond de steden Mexico Stad, Guadalajara, en Puebla zijn de industrie- en handelssector. Hiernaast zijn er nog talrijke mogelijkheden in de rest van Mexico, op het gebied van de landbouw- en veeteeltsector bijvoorbeeld. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de energiesector en geïnnoveerd om duurzamere oplossingen te vinden. Om dit te stimuleren, moet onder andere de infrastructuur verbeterd worden. De Mexicaanse overheid investeert op dit moment in infrastructurele en maritieme projecten, die de economie verbeteren en verschillende mogelijkheden bieden voor Nederlandse bedrijven. Andere mogelijkheden vloeien voort uit de farmaceutische- & gezondheidssector, telecommunicatie, kleinhandel, de luchtvaartindustrie, en de auto-industrie.

Wilt u inhaken op het succes van Mexico en kijken waar kansen voor uw bedrijf of organisatie liggen? Met een op maat gemaakt onderzoek en 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden binnen Mexico in kaart brengen.

Meer informatie over IBR en zakendoen in Mexico? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, geheel vrijblijvend.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Mexico: 
050 - 363 4212

IBR Indonesië: 
050 - 363 7395 

Meer contact info