Mexico 2019

Mexico 2019

Mexico is ongeveer net zo groot als heel West Europa. Het vormt een natuurlijke brug tussen Noord, Centraal en Zuid Amerika. Dit geeft het land een strategische positie op zowel economisch als politiek gebied. Mexico is op dit moment de tweede grootste economie in Latijns Amerika, en produceert en exporteert hetzelfde aantal goederen als de rest van Latijns Amerika samen. Mexico heeft een grote afzetmarket van ruim 128 miljoen inwoners. Het land heeft een groot aantal vrije handelsovereenkomsten, en samen met recente politieke hervormingen resulteert dit in een ontwikkelde internationale handelsmarkt. Dit leidt tot economische en politieke stabiliteit, en biedt oneindige mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Daarom is dit het moment om uit te breiden naar Mexico.

De kansrijke gebieden rond de steden Mexico Stad, Guadalajara, en Puebla laten een constante economische groei zien. Hiernaast zijn er nog talrijke mogelijkheden in andere opkomende steden.

Er wordt verwacht dat de Mexicaanse economie constant doorgroeit met een 2.7% BBP gemiddeld vanaf 2020, resulterend van de productiesectors sterke prestaties. Naast economische groei, vindt er ook een groei plaats bij de technologie- en innovatiesector. Om dit te stimuleren, moet de infrastructuur verbeterd worden. De Mexicaanse overheid investeert op dit moment in infrastructurele projecten, die de economie verbeteren en verschillende mogelijkheden bieden voor Nederlandse bedrijven. Andere mogelijkheden vloeien voort uit de farmaceutische- & gezondheidssector, de energiesector, telecommunicatie, kleinhandel, de luchtvaartindustrie, en de auto-industrie.

Wilt u ontdekken wat uw kansen zijn in de Mexicaanse markt? IBR is er voor u om de mogelijkheden die er voor uw organisatie liggen binnen Mexico in kaart te brengen. Wij komen graag geheel vrijblijvend met u in contact.

Wilt u meer informatie over het zakendoen in Mexico of over IBR? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibr-groningen.nl

IBR China: 
050 - 363 4212

IBR Myanmar & Thailand: 
050 - 363 7395 

Meer contact info