• Home
  • Maleisië & Vietnam

Maleisië & Vietnam 2020

Maleisië & Vietnam 2020

Maleisië

Door de export van elektronische apparaten, gas en palmolie wordt Maleisië gezien als een veelbelovende opkomende economie. De gunstige ligging van het land biedt veel kansen op het gebied van zonne-energie. Bovendien maakt het land zelf in toenemende mate ook gebruik van duurzame energie. Daarnaast heeft Maleisië een groeiende middenklasse, een verwachte jaarlijkse economische groei van rond de 5%, een gunstige Ease of Doing Business ranking en groeiende interesse in en kennis van duurzame energie. Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat Maleisië een land is met veel kansen voor Nederlandse bedrijven.

In de komende jaren is de Maleisische overheid van plan om volop te investeren in de gezondheidszorg. De focus zal vooral liggen op inwoners met een hoger niveau van kwetsbaarheid en inwoners in meer afgelegen gebieden van het land. Overigens streeft Maleisië er ook naar om een aantrekkelijke plek te worden voor medisch toerisme. Om deze duurzame ontwikkeling van de Maleisische gezondheidszorg te realiseren, is er een behoefte aan kennis en producten van buiten Maleisië.

Verder co-financiert de EU-Malaysia Chamber of Commerce & Industry (EUMCCI) projecten om mkb’ers te ondersteunen in Maleisië. Dit verbetert de handel tussen Maleisië en Europa. Ondanks dat Maleisië niet de grootste thuismarkt heeft, vormt het een gateway naar een markt van 3 miljard mensen. Dit is niet alleen in de ASEAN regio, maar het vasteland van China.

Vietnam

Vietnam heeft veel voordelen voor Nederlandse bedrijven: a grote interne markt met meer dan 95 miljoen inwoners, een sterke verwachte economische groei van ongeveer 6,5 procent, een jonge en merk bewuste bevolking, lage lonen, een snel groeiende middenklasse, politieke stabiliteit, een overvloed van natuurlijke bronnen en een fantastische geografische locatie. Het land biedt kansen in sectoren zoals smart cities, energie en landbouw. Tenslotte is Nederland de grootste investeerder in Vietnam tussen de Europese landen, vanwege het feit dat Vietnam één van de focuslanden is.

Net zoals Maleisië, streeft de Vietnamese regering er naar om duurzame energie te stimuleren, met name wind energie. Daarom zijn Nederlandse ontwikkelaars, technische adviseurs en financieel specialisten zeer welkom. Daarnaast ervaart Vietnam veel uitdagingen met betrekking tot watermanagement en het verwerken van afvalwater. Dit creëert ook veel kansen voor Nederlandse bedrijven.

In Juni 2019 is de Free Trade Agreement en de Investment Protection Agreement tussen de Europese Commissie en Vietnam getekend. Dit betekent dat bijna alle tarieven (meer dan 99%) geëlimineerd zullen worden, wat Vietnam een zeer aantrekkelijk land maakt.

Wilt u inhaken op het succes van Maleisië of Vietnam en kijken waar kansen voor uw bedrijf of organisatie liggen? Met een op maat gemaakt onderzoek en 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden binnen Maleisië en Vietnam in kaart brengen.

Meer informatie over IBR en zakendoen in Maleisië of Vietnam? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, geheel vrijblijvend.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info