Maleisië 2022

Maleisië 2022

Maleisië vormt een ideaal platform voor Nederlandse bedrijven op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden in Azië. Het middeninkomensland telt 33.4 miljoen inwoners en heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende economische groei doorgemaakt. De strategische ligging, ontwikkelde infrastructuur, geschoolde arbeidskrachten, relatief goedkope kost structuur, en de goed ontwikkelde financiële sector dragen bij aan het aantrekkelijke investeringsklimaat.

Sinds haar onafhankelijkheid, heeft Maleisië haar economie met succes gediversifieerd van een economie die in eerste instantie op landbouw en grondstoffen was gebaseerd, naar een economie met sterke productie- en dienstensectoren. De belangrijkste export van het land bestaat uit elektronica en elektronische apparatuur. De Maleisische regering streeft ernaar om het land te positioneren als een economie met producten van hoog toegevoegde waarde door middel van ambitieuze plannen en modernisering.

Maleisië staat bekend als één van ‘s werelds meest open economieën, met een lage inflatie en een sterk ondernemingsklimaat. De innovatie-gedreven en op kennis gebaseerde economie maakt het land een aantrekkelijk regionale ‘hub’ voor verschillende sectoren. Vooral de sectoren financiële dienstverlening, maritiem, waterbeheer, en duurzame energie presenteren veelbelovende groeicijfers en interessante kansen voor Nederlandse bedrijven. Maleisië maakt ook deel uit van de ‘Regional Comprehensive Economic Partnership’ (RCEP), dat is gebouwd op de bestaande ASEAN+1 FTAs om economische banden te versterken en handels- en investering-gerelateerde activiteiten te versterken, en om bij te dragen aan het minimaliseren van ontwikkelingsachterstanden tussen de deelnemende landen. RCEP heeft het potentieel om aanzienlijke kansen te bieden aan Nederlandse bedrijven in de Oost-Aziatische regio, aangezien de 16 deelnemende landen bijna de helft van de wereldbevolking uitmaken, bijdragen aan ongeveer 30 procent van het wereldwijde BBP en meer dan een kwart van de wereldwijde export!

Bent u geïnteresseerd in het benutten van de vele kansen die de Maleisische markt te bieden heeft? Door middel van op maat gemaakt onderzoek en meer dan 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf in Maleisië in kaart brengen.

Voor meer informatie over IBR en zakendoen in Maleisië of Thailand, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info