Indonesië 2021

Indonesië 2021

In Zuidoost-Azië is Indonesië, met 260 miljoen mensen, het land met het hoogste aantal inwoners. Jaarlijks komen daar nog eens 3 miljoen mensen bij. Het land heeft 's werelds snelst groeiende middenklasse, met een groeiende vraag naar producten en diensten. De welvaart in het land stijgt in rap tempo. Indonesië kent het grootste totaal BBP, een aanhoudende groei, een snelgroeiend BBP per capita en is een van de leidende Aziatische markten. Dat maakt het land interessant als grote binnenlandse afzetmarkt. Bovendien heeft het land, vanuit het koloniale verleden, sterke economische en politieke relaties met Nederland.

Indonesië staat bekend om zijn schat aan natuurlijke hulpbronnen. Het land is één van de grootste producenten en exporteurs van ongeraffineerde palmolie, steenkool en blik. Ook zijn er verscheidene kansrijke sectoren, zoals telecommunicatie, transport, energie, waterbehandeling en engineering, bouw, veiligheid, de medische en farmaceutische industrie, IT, de chemische industrie, detailhandel en franchise-ondernemingen.

Sinds de aanstelling van de huidige president Jokowo is de regelgeving omtrent het bezit van land minder streng en hebben corruptie en bureaucratie een sterke daling laten zien. In eenzelfde trend zijn steeds meer industrieën zich aan het openstellen voor buitenlandse investeringen.

Wilt u inhaken op het succes van Indonesië en kijken waar kansen voor uw bedrijf of organisatie liggen? Met een op maat gemaakt onderzoek en meer dan 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden binnen Indonesië in kaart brengen.

Meer informatie over IBR en zakendoen in Vietnam, Indonesië en de Filipijnen? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, geheel vrijblijvend.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info