Indonesie 2019

Indonesie 2019

Met de grootste populatie in Zuidoost-Azië van maarliefst 230 miljoen inwoners, jaarlijks groeiend met 3 miljoen, heeft Indonesië een enorme binnenlandse afzetmarkt. Ook heeft het een van 's werelds snelst groeiende middenklasse; waardoor de vraag stijgt. Dit draagt allemaal bij aan het feit dat Indonesië het grootste totaal BBP heeft, met een aanhoudende groei, een snel groeiende BBP per capita en legt uit waarom het een van de leidende ASEAN markten is. Aansluitend heeft dit een welvaart groeiende land een sterke economische en politieke relatie met Nederland.

Indonesië staat bekend om zijn schat aan natuurlijke hulpbronnen en is één van de grootste producenten en exporteurs van ongeraffineerde palmolie, steenkool en blik. Daarnaast zijn er een aantal kansrijke sectoren zoals telecommunicatie, transport, energie, water behandeling en engineering, bouw, veiligheid, de medische en farmaceutische industrie, IT, de chemische industrie, detailhandel en franchise ondernemingen.

In 2015 is de regelgeving omtrent het bezitten van land minder streng geworden en heeft corruptie en bureaucratie een sterke daling ingezet. In eenzelfde trend zijn na de 2016 aanpassing van het maximaal toegestaan buitenlands bezit steeds meer industrieën zich aan het openstellen voor buitenlandse investeringen.

Wilt u inhaken op het succes van Indonesië en kijken waar de kansen voor u liggen? IBR is er voor u om de mogelijkheden die er voor uw organisatie liggen binnen Indonesië in kaart te brengen. Wij komen graag geheel vrijblijvend met u in contact.

Wilt u meer informatie over het zakendoen in Indonesië of over IBR? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibr-groningen.nl

IBR China: 
050 - 363 4212

IBR Myanmar & Thailand: 
050 - 363 7395 

Meer contact info