Indonesië 2019

Indonesië 2019

In Zuid-Oost Azie is Indonesie met 260 miljoen mensen het land met het hoogste aantal inwoners. Jaarlijks komen daar nog eens 3 miljoen mensen bij. Het land heeft 's werelds snelst groeiende middenklasse, met een groeiende vraag naar producten en diensten. De welvaart in het land stijgt in rap tempo. Indonesië kent het grootste totaal BBP, een aanhoudende groei, een snel groeiend BBP per capita en is een van de leidende Aziatische markten. Dat maakt het land interessant als grote binnenlandse afzetmarkt. Bovendien heeft het land, vanuit het koloniale verleden, sterke economische en politieke relaties met Nederland.

Indonesië staat bekend om zijn schat aan natuurlijke hulpbronnen. Het land is één van de grootste producenten en exporteurs van ongeraffineerde palmolie, steenkool en blik. En er zijn een aantal kansrijke sectoren zoals telecommunicatie, transport, energie, waterbehandeling en engineering, bouw, veiligheid, de medische en farmaceutische industrie, IT, de chemische industrie, detailhandel en franchise-ondernemingen.

In 2015 is de regelgeving omtrent het bezit van land minder streng en hebben corruptie en bureaucratie een sterke daling laten zien. In eenzelfde trend zijn na de aanpassing in 2016 van het maximaal toegestaan buitenlands bezit steeds meer industrieën zich aan het openstellen voor buitenlandse investeringen.

Wilt u inhaken op het succes van Indonesië en kijken waar kansen voor uw bedrijf of organisatie liggen? Met een op maat gemaakt onderzoek en 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden binnen Indonesië in kaart brengen.

Meer informatie over IBR en zakendoen in Indonesië? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, geheel vrijblijvend.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Mexico: 
050 - 363 4212

IBR Indonesië: 
050 - 363 7395 

Meer contact info