International Business Research

Effectief marktonderzoek in groeiende economieën

Bedankt voor uw bericht

Heeft u behoefte aan meer informatie over importprocessen? Bent u op zoek naar betrouwbare leveranciers? Wilt u de juiste importeurs vinden of wilt u advies over hoe u het beste uw inkopen kunt doen? Dan bent u bij IBR aan het goede adres, wij leveren maatwerk en kunnen u ondersteunen bij het vinden van potentiële partners en u informeren over alle bijbehorende zaken van het importeren.  

 

Aan de hand van de vraagstukken die intern liggen bij uw organisatie werken wij een onderzoeksvoorstel uit. Hierin staat de doelstelling van uw organisatie in het land van bestemming, Chili of China, centraal. Op maat gemaakt professioneel onderzoek is een effectieve manier voor uw bedrijf om kennis te verkrijgen over uw zakelijke mogelijkheden, kansen en uitdagingen. China en Chili bieden veel kansen op het gebied van import. China is bijvoorbeeld de grootste handelspartner voor Nederland buiten de EU.  Chili is opgeklommen naar het welvaartsniveau van ontwikkelde landen door een constante economische groei van vaak meer dan 5% over de afgelopen 10 jaar. 

Over IBR

International Business Research is een door studenten opgezet en georganiseerd project van de Rijksuniversiteit Groningen. IBR verricht (markt-)onderzoek voor voornamelijk Nederlandse bedrijven in twee opkomende markten. Het gehele onderzoek zal tegen kostprijs worden uitgevoerd. De studenten beginnen met een algemene trainingsfase op het gebied van marktonderzoek in het buitenland, gevolgd door het voor-onderzoek de juiste kennis wordt verworven zodat er tijdens het veldonderzoek efficiënt gewerkt kan worden. Het veldonderzoek vindt plaats vanaf half april. In deze fase zullen de student-onderzoekers actief zijn in het land van bestemming om voornamelijk primaire data te verzamelen door onder andere interviews en bedrijfsbezoeken. 

 

 

Uw bericht is verstuurd

Bedankt voor uw interesse in het onderzoeksprogramma van IBR Groningen. Wij hebben uw bericht ontvangen en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ga naar de website van IBR Groningen