de Filipijnen 2021

de Filipijnen 2021

De Filipijnse economie is een van de snelst groeiende economieën ter wereld en maakt onderdeel uit van de Newly Industrialized Countries (NIC) in Zuidoost-Azië. Het is gemakkelijk en aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven om hun operaties uit te voeren in de Filipijnen vanwege de lage arbeids- en opstartkosten, de hoge Engelse taalvaardigheid, en het goed opgeleide en goed trainbare personeelsbestand. De groeiende middenklasse en jonge bevolking, in combinatie met de groeiende vraag naar technologische producten en diensten en de verbetering van automatisatie processen, biedt veel kansen voor de ICT-sector. Veel multinationale bedrijven zijn dan ook IT-supportcentra aan het vestigen op de Filipijnen.

De agrarische sector is een de focussectoren van de Filipijnse overheid omdat deze sector extreem belangrijk is voor de economische ontwikkeling van het land. In aanvulling hierop, liggen er voor Nederlandse bedrijven veel kansen op het gebied van innovatieve producten en technologieën die de efficiëntie van de productie binnen deze sector kunnen verbeteren. Hiernaast is de Filipijnen een strategische hub voor havens, scheepvaart en maritieme logistiek binnen de regio Azië-Pacific dankzij haar archipelachtige aard. De Filipijnse regering heeft ook interesse en belangstelling getoond in de expertise en technologieën van Nederlandse bedrijven op het gebied van afvalwaterbeheer en verbetering van het watergebruik.

De Filipijnen heeft een van de meest veelbelovende elektrische energie-industrieën en de Filipijnse overheid verwelkomt buitenlandse investeerders om actief deel te nemen in deze industrie, met name in de energieopwekkende sector, de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en hernieuwbare energie, en de exploratie van infrastructuur voor olie, gas, steenkool en vloeibaar aardgas.

In de komende jaren is de Filipijnse overheid van plan om middels het Build Build Build program een zogenaamde ‘Gouden Eeuw van Infrastructuur’ te starten. Dit project omvat een aantal grote projecten die grote knelpunten aanpakken, waarbij de nadruk ligt op transport, watervoorraden en energie.

Wilt u inhaken op het succes van de Filipijnen en kijken waar kansen voor uw bedrijf of organisatie liggen? Met een op maat gemaakt onderzoek en meer dan 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden binnen de Filipijnen in kaart brengen.

Meer informatie over IBR en zakendoen in Vietnam, Indonesië en de Filipijnen? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, geheel vrijblijvend.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info