Cambodja 2022

Cambodja 2022

Cambodja is een land met een bewogen geschiedenis, maar ook een land met goede economische vooruitzichten. Zo heeft Cambodja één van de sterkst groeiende economieën ter wereld en ligt het momenteel op de 11e plaats in de wereld in termen van hoge BBP-groei in de afgelopen 10 jaar. Met een groei van ongeveer zeven procent in de afgelopen jaren heeft de economie een groot groeipotentieel. Bovendien wordt voorspeld dat deze groei de komende vijf jaar onverminderd zal aanhouden.

Cambodja wil graag grotere hoeveelheden buitenlandse investeringen aantrekken en heeft daarom een liberaal handels- en investeringsbeleid ontwikkeld om een open ondernemingsklimaat in het land te creëren. Dit zorgt voor een sterke en gestage instroom van FDI voor het land het afgelopen decennium door bedrijven die inspelen op de sterk groeiende economie van het land.

Cambodja ligt in het centrum van Zuidoost-Azië en grenst aan Thailand, Laos en Vietnam. De afgelopen jaren heeft het land veel vrije handelsovereenkomsten gesloten met onder andere China, Japan, India, Australië, en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is Cambodja ook lid van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).

Ook valt het land onder het ‘Anything But Arms’ (ABA) stelsel van de EU waardoor alle producten behalve wapens en munitie onder voorwaarden tarief- en quotum vrij geïmporteerd kunnen worden in de EU. Onder andere door deze verdragen is er sprake van een hoge mate van regionale integratie. De relatief lage lonen geven het land een relatief goedkope toegang tot een zeer grote afzetmarkt. De meest kansrijke sectoren in het land zijn: agrifood & tuinbouw, de kledingindustrie, de gezondheidszorg, en de logistieke sector.

Bent u geïnteresseerd in het benutten van de vele kansen die de Cambodjaanse markt te bieden heeft? Door middel van op maat gemaakt onderzoek en meer dan 30 jaar ervaring wil IBR graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf in Cambodja in kaart brengen.

Voor meer informatie over IBR en zakendoen in Maleisië, Thailand, en Cambodja kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Projectinformatie

Het Team

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibrgroningen.nl

IBR Maleisië & Vietnam: 
050 - 363 3167

Meer contact info