• Home
  • Myanmar & Thailand

Myanmar & Thailand 2018

Myanmar & Thailand 2018

Dit jaar is een innovatief cluster bestaande uit Myanmar en Thailand gekozen. Beide landen bieden verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf, voornamelijk door de matchende topsectoren met Nederland. De gunstige economische groei van Myanmar kan gekoppeld worden aan de toetreding van Myanmar tot de ASEAN-landen in 1997. Thailand één van de eerste landen die diplomatieke relaties heeft opgebouwd met Myanmar na de Myanmarese onafhankelijkheid. Daarnaast hebben beide landen momenteel een gunstig ondernemersklimaat en relatief vergelijkbare culturen. Op dit moment behoren Myanmar en Thailand tot de meest progressieve landen in Zuidoost-Azië wat uw bedrijf veel mogelijkheden kan bieden.

Myanmar

Myanmar heeft een strategische locatie tussen de snel groeiende markten van India en China. Daarnaast heeft het land diverse grondstoffen en een grote consumentenmarkt binnen handbereik. Hierdoor wordt Myanmar ook wel de volgende “Aziatische Tijger genoemd”. De komende jaren wordt er een economische groei van 8-9 procent per jaar verwacht. Er zijn veel kansen voor Nederlandse bedrijven, met name in de sectoren van landbouw, water, energie, infrastructuur en logistiek. Myanmar is een van de laatste markten die nog onbenut is en beschikt over veel ongebruikt land, enorme olie en gas reserves en zoetwaterbronnen. Daarnaast heeft het land een van de wereld grootste edelsteen voorraden.

Myanmar heeft een economie gebouwd op agricultuur en deze sector vertegenwoordigt ongeveer 38% van het bruto binnenlands product. Meer dan 60% van de beroepsbevolking werkt in deze sector. De (melk)veehouderij is de afgelopen tien jaar substantieel gegroeid. Hierdoor bieden de nog onontwikkelde melk en vleesindustrie kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. Een andere interessante industrie voor Nederlandse bedrijven is de watersector. De ondertekening van een memorandum van overeenstemming in mei 2013 verbeterde de economische relatie tussen Myanmar en Nederland. De MoU was een belangrijke mijlpaal voor beide landen op het gebied van Integrated Water Resources Management (IWRM).

De Nederlandse ambassade in Myanmar is officieel geopend op 12 oktober 2016. Hierdoor zijn de economische en politieke betrekkingen versterkt. Het doel van de ambassade is bij te dragen aan de duurzame democratische en economische ontwikkeling in Myanmar.

Thailand

Thailand en Nederland delen al meer dan 400 jaar een uitgebreide geschiedenis van zaken doen. Nederland is namelijk de grootste Europese investeerder in Thailand waarbij bedrijven opereren in diverse interessante sectoren, zoals de landbouw, tuinbouw, voedsel, levenswetenschappen en gezondheid, water, energie, chemicaliën, transport en logistiek, en de creatieve industrieën. In de afgelopen tien jaar is de totale internationale handel met Thailand gegroeid met een overweldigende 600 procent. Met name de export in de productiesector maakte een enorme groei door en was goed voor meer dan driekwart van de totale export. Daarnaast zorgt Thailand’s rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen voor een concurrentievoordeel in bijvoorbeeld de voedselverwerkende industrie. Bovendien heeft Thailand een relatief goed opgeleide bevolking, een geografisch voordeel, een goed ontwikkelde infrastructuur, en ‘s werelds grootste medische toeristen markt, wat ervoor zorgt dat Thailand een van de belangrijkste handels hubs van Azië is en daardoor veel zakelijke kansen biedt voor zowel multinationals als midden- en kleinbedrijven.

International handel en het opzetten van succesvolle zakelijke relaties met Thailand is al eeuwenlang een tweede natuur voor Nederland. Dit blijkt uit de Netherlands-Thai Chamber of Commerce (NTCC), die handel en investeringen tussen de twee laden bevordert. Naast de oprichting van een MKB-beurs in Thailand groeien de Nederlandse midden- en kleinbedrijven steeds meer in Thailand. Dit bewijst verder het toenemende partnerschap tussen Thailand en Nederland. Beide landen hopen hun economische relaties te versterken, wat op hun beurt veel zakelijke kansen creëert voor toekomstige samenwerkingen.

Wij komen graag geheel vrijblijvend met u in contact om de mogelijkheden die er voor uw organisatie liggen binnen Myanmar en Thailand in kaart te brengen.

Wilt u meer informatie over het zakendoen in Myanmar & Thailand of over IBR? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Projectinformatie

Het Team

Neem contact op

050 - 363 7395

Contact

Adres:
Nettelbosje 2, 9747 AE, Groningen

E-mail: info@ibr-groningen.nl

IBR China: 
050 - 363 4212

IBR Myanmar & Thailand: 
050 - 363 7395 

Meer contact info